Kundcase

Debricked driftar ledande säkerhetslösningar från Bahnhofs datacenter i Malmö

Malmöbaserade tech-företaget Debricked startade som ett forskningsprojekt, med målet att via artificiell intelligens kunna spåra säkerhetsbrister inom öppen källkod. Projektet nådde stor framgång och idag har Debricked etablerat sig som ett ledande IT-säkerhetsbolag med kunder i en lång rad branscher.

– Vår tjänst hjälper mjukvaruföretag att hålla koll på risker i den öppna källkoden de använder inom sina projekt. Vi ser till att de har koll på sårbarheter, licenser och kvalitet. Detta gör att företag kan bli mycket effektivare genom att dra nytta av den enorma potential och kunskap som finns inom öppen källkod, utan att behöva oroa sig för risker, säger Linus Karlsson, Security Specialist på Debricked.

Den R&D-intensiva verksamheten kräver enorma beräkningsresurser, och man insåg tidigt att colocation skulle bli den mest kostnadseffektiva driftformen. För Debricked var det viktigt med en driftsäker datahall i närheten av kontoret, och eftersom Sparven ligger blott tio minuter bort blev Bahnhof det självklara valet.

– Vi ville ha en leverantör vi litade på, och på bra avstånd från vårt kontor med access dygnet runt. Sparven hade ett väldigt bra läge i Malmö, och Bahnhof som företag har bra värderingar inom till exempel integritetsfrågor.

Inifrån en av Sparvens serverhallar.

Bahnhofs moderna datahall Sparven i Malmö är centralt belägen vid området Lugnet, och har fått sitt namn efter den gamla Televerksanläggningen hallen är belägen i. De infrastrukturella fördelarna är desamma som på Televerkets tid, och idag sammanstrålar fiber i Sparven från hela Malmö. Datahallens sydliga läge möjliggör också en snabb och direkt uppkoppling mot Danmark och övriga Europa.

 

Sparven är centralt belägen i Malmö.

 

 

Debricked är nöjda med samarbetet, och uppskattar särskilt det trevligabemötandet de har fått från såväl säljare som personalen på Sparven.

– Det har fungerat bra, tjänsterna har fungerat som utlovat och vi har fått hjälp med de frågor vi haft. Vi är positivt överraskade över hur smidig hela processen varit, det tillåter oss att jobba snabbare så vi kan skapa en bättre produktupplevelse för våra kunder, säger Linus Karlsson.


Logotyp Debricked

Behöver ditt företag också en flexibel och säker co-location? Läs om våra co-locationlösningar