Kundcase

The Node erbjuder framtidens artister 10 Gbit/s surf och blixtsnabbt WiFi från Bahnhof

Mitt på Sergels torg i Stockholm ligger The Node, musiksveriges senaste och mest centrala mötesplats. Med inspelningsstudior i världsklass, replokaler samt scen- och restaurangytor samlat på ett ställe lockar The Node allt från framtida talanger till världseliten inom musikindustrin. För att tillmötesgå besökarnas internetbehov krävdes en stabil och blixtsnabb internetuppkoppling på 10 Gbit/s tillsammans med ett utbrett WiFi-nät i de 2400 kvm stora lokalerna – ett uppdrag som gjort för Bahnhof!

The Node är ett initiativ som föddes ur ett uttalat behov av fler fysiska mötesplatser för musiken. Man talar ofta om det svenska musikundret, men trots att Sverige står för världens tredje största musikexport har det på många håll saknats moderna replokaler och mötesplatser för nästa generations artister. Med The Node blir det ändring på det!

 – När vi startade The Node funderade vi mycket på hur vi kan göra Stockholm till en bättre musikstad. Det vi ansåg saknades allra mest var en fysisk mötesplats där man inte bara kunde boka studios och replokaler, utan också möta likasinnade och inspireras av andra. Hos oss kan du repa på morgonen, spela in en ny låt på eftermiddagen, ha en publikspelning på kvällen och avrunda det hela i vår restaurang – vi vill göra den musikskapande processen så rolig och friktionslös som möjligt, säger Jeanette von Arnold, grundare av The Node.

Snabbt WiFi i studion? Inga problem med Bahnhofs diskreta accesspunkt!

Men det är inte bara den fysiska biten som ska funka. Stabil och snabb uppkoppling har blivit en central del i varje musikers vardag – stora projektfiler som måste hämtas från molnet, videomöten med managers och producenter, livestreamade framträdanden och studiosessioner, låtar som ska laddas upp på Spotify. Saker som är helt omöjliga utan ett pålitligt bredband.

 – Våra studior är extremt ljudisolerade, vilket innebär tjocka väggar. Det är viktigt att WiFi-signalen är stark oavsett var i huset man sitter, och vår farhåga var att studiorna skulle ställa till med problem på den fronten. Men det var inga konstigheter för Bahnhof, som löste det hela alldeles utmärkt, säger Cajsa Torpman, Head of Marketing and Sales på The Node.

Nu kan The Node erbjuda alla sina besökare blixtsnabbt och WiFi 7-optimerat bredband – vare sig de sitter och producerar eller hänger i restaurangen. The Node är mer än nöjda med samarbetet, och förutom den löjligt snabba surfhastigheten uppskattar de särskilt all den service som Bahnhof har stått för under implementeringen.

 – Vi får hjälp direkt när vi hör av oss. Det uppstod en situation där det plötsligt blev väldigt bråttom för oss att komma igång. Då var det rätt fantastiskt att se hur Bahnhof samlade ihop alla sina tekniker och kom hit direkt för att få klart allt i tid. Sådan servicenivå är svår att finna idag, och det gör att man som kund känner sig särskilt uppskattad, avslutar Jeanette.

Behöver ditt företag också ett kontorsnät? Läs om Bahnhofs Wireless Office