Kundcase

Funnel uppkopplade med blixtsnabbt, trådlöst kontorsnät från Bahnhof

För att effektivisera sin marknadsföring samlar många företag in stora mängder data från sina sociala plattformar. Med Funnels mjukvara kan marknadsförare smidigt bearbeta all denna information på en enda plats. Utvecklingen av mjukvaran är dataintensiv, så för Funnels utvecklare krävs blixtsnabbt trådlöst internet över hela kontoret, på alla våningsplan. För att möta kraven valdes Bahnhof, som nu levererar kontorsnätslösningen Wireless Office, med 10 Gbit/s internet och supersnabba WiFi 6E.

Funnel är en så kallad marketing hub, som hjälper marknadsförare att samla data från alla sina marknadsföringskanaler på en och samma plattform. De kan organisera, dela och visualisera sin data och på så vis få värdefulla insikter till sina kampanjer. Plattformen är lätt att hantera, allt du behöver göra är att importera datan – ingen som helst kodning krävs, säger John Bojang, Head of IT på Funnel.

Inga problem att nå nätet från köket med Bahnhofs Wireless Office!

Funnel är världsledande i sin bransch, med många globala jättar som kunder: Samsung, Adidas och Trivago. I Funnels dagliga verksamhet används en rad dataintensiva SaaS- och molntjänster, vilket ställer stora krav på kontorsnätet. Det rör sig om stora lokaler på 3 528 kvadratmeter spridda över fyra plan, och hundratals medarbetare som jobbar samtidigt. Bahnhofs Wireless Office var lösningen som passade bäst för ändamålet.

– Vi hade tidigare stora problem med vårt interna nätverk. Eftersom Bahnhof redan levererade bredband till vårt kontor var det en no-brainer att fråga om de också kunde installera ett kontorsnät till oss. Och efter Bahnhofs installation trillade allt på plats över bara en natt. Vi har fått feedback från våra medarbetare som också säger att allt funkar mycket bättre nu, säger John.

Funnel ser mycket positivt på samarbetet med Bahnhof. De uppskattar särskilt det snabba införandet och det fina bemötandet.

– Allt har gått väldigt smidigt och snabbt, från att vi skrev på avtalet tog det bara några dagar innan Bahnhof påbörjade arbetet. Under hela processen har vi haft bra kontakt med ansvarig säljare och projektledare, som hela tiden har följt upp och svarat på våra frågor. Sedan Bahnhof kom på plats med sin utrustning har allt flutit på som det ska, och vi slipper den huvudvärk vi tidigare hade med vårt interna nätverk. Allt bara funkar helt enkelt, och det är vi enormt tacksamma för.

Behöver ditt företag också ett kontorsnät? Läs om Bahnhofs Wireless Office