Kundcase

Framtidens VR-spel säkras i Bahnhof Cloud

Med en passion för att skapa banbrytande VR-upplevelser har Fast Travel Games snabbt blivit en ledande aktör på området. För att möta de tekniska kraven i det snabbt växande VR-segmentet behövde de ett kraftpaket med snabbt internet, stabilt Wi-Fi och ett skalbart moln för versionshantering och backup. När de letade efter en prisvänlig och kunnig leverantör som kunde erbjuda allt detta dök ett namn snabbt upp – Bahnhof!

– Fast Travel Games grundades med visionen att forma framtidens VR-spel – att inte följa strömmen, utan vara med och definiera vad VR kan vara. Vi som grundat bolaget kommer alla från stora spelbolag som Electronic Arts och Dice, men kände att vi ville skapa något eget, något nytt, säger Kristoffer Benjaminsson, CTO Fast Travel games.

Bakom varje VR-titel finns mängder av stora binära filer, vilket kräver effektiv versionshantering. En process som innebär att man säkert lagrar olika versioner av filerna för att möjliggöra smidiga uppdateringar, backuper och återställningar vid behov. Länge hostade de filerna i Microsofts molnplattform Azure, men när mängden spelare och data snabbt växte blev prislappen alldeles för hög och överföringshastigheterna för låga. Nu hostas allt i en säker molnmiljö i ett av Bahnhofs svenska datacenter, med supersnabb konnektivitet och till ett bra pris.

– Vi behövde en mer robust lösning för vårt nätverk och vår versionshantering. Vi behövde också VPN för att möjliggöra distansarbete. Med Bahnhof kunde vi kombinera allt det här till ett vettigt pris. Nu kan Fast Travel Games fokusera på det vi gör bäst – att skapa revolutionerande VR-spel – medan Bahnhof tar hand om det tekniska underhållet.

Med Bahnhof har Fast Travel Games känt sig väl omhändertagna, och de har särskilt uppskattat företagets lyhördhet och service genom hela processen.

– Allt har fungerat bra, och Bahnhof har hela tiden tagit våra frågor på allvar oavsett vad saken har gällt. De förstår spelvärldens unika krav och utmaningar, och har anpassat sig efter just våra specifika behov. Det faktum att de står upp för rättigheter och integritet på nätet resonerar dessutom väl med oss och våra spelare, så vi är mer än nöjda med samarbetet, avslutar Kristoffer.

Behöver ditt företag också en molnplattform? Läs om VPC på Bahnhof.Cloud