010-510 00 00
Nyheter
Bahnhof förtydligar: Vi har inte skickat IP-adresser till PTS
Publicerad 2019-06-18 12:10
Bahnhof förtydligar: Vi har inte skickat IP-adresser till PTS


Med anledning av tidigare pressmeddelanden från PTS och deras förfrågan till Bahnhof om adressuppgifter, så vill vi förtydliga att vi har inte lämnat ut varken IP-adresser eller personuppgifter till PTS. Det var inte heller det de frågade efter.

PTS har skickat begäran om redovisning om fastighetsadresser till alla operatörer i Sverige. Förfrågan avser inte IP-adresser eller koppling mellan IP-adress och abonnent, eller personuppgifter. Syftet antas vara att kartlägga bredbandsutbyggnaden av statistiska skäl. Vi ifrågasatte om det inte räcker med postnummer. Men PTS ville ha fastighetsadresserna från Bahnhof och vi har skickat det.

Bahnhof kommer aldrig att skicka mer information än vad som krävs för att lösa en uppgift eller leverera en tjänst. Vi kommer alltid att försvara våra kunders uppgifter - oavsett vem eller vilken myndighet som frågar.


Presskontakt: Jon Karlung 076 111 01 60

Fler nyheter från 2020