Nyheter

Rysk, nattlig terror – vardag för våra ukrainska kollegor

Rysk, nattlig terror – vardag för våra ukrainska kollegor

En liten inblick i den ukrainska vardagen. Rysk terror – denna gång i form av iranska Shahed-drönare – som beskjuts av ukrainskt luftvärn.

Filmen togs av Yurii, en av våra anställda. Tack vare flyglarmen var Yurii förberedd – den här gången. Hans vän dödades för ett år sedan.

– Det här händer varje natt i olika delar av Ukraina, och de slår urskillningslöst, ofta direkt mot civila. Just den här attacken pågick i ungefär två timmar. Vi har inga skyddsrum där jag bor, så det enda man kan göra är att hålla sig inomhus och hoppas på det bästa.

Bahnhof har anställda både vid fronten och i civilsamhället. Människor som inte vill annat än att leva i frihet. Istället tvingas de att leva under Kremls dödshot dygnet runt, varje natt, tills att Ryssland har besegrats.

Vi gör det vi kan för att hjälpa våra anställda, den ukrainska civilbefolkningen och stridande på olika sätt. Ukrainarna lider varje dag, och om Ryssland inte drivs ut ur landet står vi på tur förr eller senare. Med andra ord: Det är nu som Putin måste stoppas.

Vill du också hjälpa Ukraina? Fortsätt prata om kriget! Fortsätt att läsa (och klicka på) medias artiklar i ämnet!

Om du vill bidra med donationer finns flera organisationer som gör ett fantastiskt jobb. Här är några som vi på Bahnhof rekommenderar, med olika inriktning:

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Slava Ukraini!

Fler nyheter

Sverige röstar ja till Chat Control

Idag röstade Sveriges justitieutskott – som väntat – för det nya kompromissförslaget till Chat Control. Av riksdagens partier röstade Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna nej

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q2 2024

Första halvåret 2024 i sammanfattning Omsättning: 992,3 Mkr (910,5 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 163,3 Mkr (151,9 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 130,9  Mkr (119,5  Mkr) Resultat

Läs mer