Nyheter

VÄRLDSPREMIÄR: Bahnhofs 10 Gbit/s-router för hemanvändare – snabbast på marknaden!

Uppdatering: Produkten har utgått ur vårt sortiment.

Nu kan du wifi-surfa på mobilen och köra e-sport på datorn som du dessutom livestreamar till Twitch, samtidigt som du kollar Netflix i Ultra HD! På samma gång. Bahnhof introducerar världens första 10 Gbit/s-router med 10 Gbit/s-ethernetport till vanliga hemanvändare med höga krav.

Tack vare Bahnhofs storinvestering Northern Light och tekniska innovationer i fibernätet har vi kunnat leverera 10 Gbit/s till privatkunder sedan början av 2018. Bahnhof blev därmed först i Sverige att erbjuda hastigheten i större skala, men vid lanseringen fanns varken routrar, datorer eller nätverkskort med stöd för hastigheten i motsvarande kvantiteter till försäljning.

I sann Bahnhofanda bestämde vi oss därför för att driva hårdvaruutvecklingen själva, och gav Huawei uppdraget att producera en världsunik router till vårt superbredband som vi på egen hand kunde sätta på marknaden. I tätt samarbete med dem har vi skräddarsytt Bahnhofs kraftfulla 10 Gbit/s-router HN8255WS, som nu äntligen är redo för försäljning. 

Beställ 10 Gbit/s komplett med Bahnhofs router redan idag på bahnhof.se! Med Bahnhofs superrouter kan du få ut det mesta av den snabbaste bredbandstjänsten – trådlöst eller via ethernetporten på 10 Gbit/s. Streama, gejma och skypea i 3D, Ultra HD eller 8K, en sak i taget eller allt på samma gång, nu är det du och inte din bandbredd som sätter gränserna.


Tre snabba om Bahnhof 10 Gbit/s

> 10 Gbit/s = 10 000 Mbit/s 

> 10 Gbit/s erbjuds till dig som har villafiber, dedikerad lägenhetsfiber eller fiberanslutning via Skanova eller Stokab.

> 10 Gbit/s-tjänsten utnyttjas bäst med nätverkskabeln Cat 6a.


Presskontakt: Jon Karlung 076-111 01 60

Fler nyheter

Invigning av Gullan!

Vi på Bahnhof vill rikta ett stort tack till alla som kom och firade invigningen av vårt nya datacenter Gullan igår! En väldigt lyckad kväll

Läs mer

Bahnhofs delårsrapport Q1 2024

Första kvartalet 2024 i sammanfattning Omsättning: 491,4 Mkr Mkr (451,4 Mkr) Resultat före avskrivningar (EBITDA): 84,3 Mkr (78,4 Mkr) Rörelseresultat (EBIT): 68,3 Mkr (62,2 Mkr) Resultat efter skatt: 56,2

Läs mer