Kundservice Privat

Kom igång med internet - hastighet upp till 1 000 Mbit/s

Den här guiden gäller för internet upp till 1 000 Mbit/s (1 Gbit/s). Har du snabbare internet, t ex 10 000 Mbit/s (10 Gbit/s)? Läs här hur du kommer igång.

1.

Koppla in routern

Koppla en nätverkskabel mellan ditt bredbandsuttag hemma och routern (uttaget märkt ”WAN”). Observera att du inte ska koppla routern till ditt telefonuttag.

2.

Starta routern

Koppla in routerns strömsladd och starta routern med ”På/Av”-knappen. Vänta ca 20 minuter medan routern hämtar inställningar.

3.

Anslut till nätverket

När lamporna på routern slutat blinka kan du ansluta till WiFi-nätverket med dator/mobil. Nätverkets namn och lösenord (”WPA2 key”, ”WLAN key” eller ”Wireless Key”) finns på baksidan av routern.

Nu ska ditt bredband fungera!

Om det inte fungerar så kan du behöva gå till sidan dhcp.bahnhof.se med webbläsaren i din dator/mobil och aktivera tjänsten där.

Vill du skicka tillbaka routern?

Om routern inte fungerar som den ska så har du rätt att skicka tillbaka den och få pengarna tillbaka. Skicka routern i originalförpackning (med plasten på) och i nyskick till oss inom 14 dagar från det att du emottagit den (du betalar frakten).

Returadress: Bahnhof AB, Box 930, 781 29 Borlänge

Problem med uppkopplingen?

Många problem med bredbandet blir lösta om man stänger av routern, väntar 20 sekunder och startar den igen.

Ring oss annars på 010-510 00 00 eller chatta med oss på
bahnhof.se/minasidor så hjälper vi dig