Jobba hos oss

Vi söker dig som

– tror på kommunikationsfrihet
– går snabbt från ord till handling
– tycker att integritet på internet är viktigt

Senior Backup Administrator – Malmö, Stockholm, Göteborg, Umeå

Bahnhof är en ledande telekomoperatör som tillhandahåller bredband och säkra molntjänster för företag och privatpersoner. Just nu expanderar vi kraftigt på flera områden, och söker därför en driven Senior Backup Administrator. Ta en unik chans att bli en del av ett teknikföretag på stark frammarsch!

Om tjänsten
Denna roll är skräddarsydd för dig som besitter djupgående kunskaper och erfarenhet inom backup-administration, med ett särskilt fokus på Enterprise-miljöer. Du kommer att spela en avgörande roll i att säkerställa robustheten och tillförlitligheten i Bahnhofs backuplösningar. Vårt mål är att ständigt överträffa kundförväntningar genom att erbjuda oöverträffade driftslösningar, och du blir en nyckelspelare i detta uppdrag.

Som person är du självständig och gillar att förkovra dig inom backuplösningar och dataskyddsteknologier. Vår infrastruktur stödjer en rad olika backup-miljöer, som exempelvis Enterprise. Du bör därför ha gedigen erfarenhet från liknande miljöer – kanske har du arbetat med datahantering och backupstrategier hos en annan serviceleverantör och är nu redo för att ta nästa kliv i din professionella utveckling.

I ditt dagliga arbete kommer du att engagera dig i implementering och underhåll av våra backup- och lagringslösningar, säkerställa dataintegritet och tillgänglighet genom automatiserade processer samt hantera och optimera lagringsinfrastrukturer. Denna position erbjuder en unik möjlighet att bli en nyckelspelare i ett företag som är i teknikens framkant och expanderar aktivt över olika marknader, erkänt för sin kompetens och innovation inom IT-säkerhet och datahantering.

Dina kompetenser:
• Stor erfarenhet av att hantera Enterprise backup-miljöer.
• Kunskaper i Windows-miljöer
• Grundläggande förståelse för nätverksinfrastruktur.
• Praktisk erfarenhet av SAN Storage Systems och dess integrationer.
• Förmåga att effektivt hantera och övervaka backup-uppgifter och dataåterställningsprocesser.
Krav: Du har svenska som modersmål

Meriterande kunskaper:
• Kunskaper inom Linux operativsystem.
• Erfarenhet av att arbeta med bandrobotar och tape management-system.
• Kunskap i hantering och backup av Microsoft Exchange och olika databaser.
• Förmåga att arbeta proaktivt och lösningsorienterat i en dynamisk miljö.

Placering
Du kommer att utgå från något av våra kontor i centrala Malmö, Stockholm, Göteborg eller Umeå.

Omfattning
Heltidstjänst som inleds med en 6 månader lång provanställning.

Ansökan
Skicka din ansökan bestående av ett kort personligt brev samt ditt CV med e-post till jobb@bahnhof.net senast 8 maj. Ange ”Senior backup administrator” + staden du söker i ämnesraden. Utvärdering sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Frågor om tjänsten hänvisas till Charlotte Tamm, HR: charlotte.tamm@bahnhof.net

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från bemannings- och/eller rekryteringsföretag.

Ansök nu

Ladda upp CV

Alla våra lediga tjänster