Jobba hos oss

Vi söker dig som

– tror på kommunikationsfrihet
– går snabbt från ord till handling
– tycker att integritet på internet är viktigt

DC-installationstekniker, Stockholm

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör som erbjuder bredbands- och molntjänster till både företag och privatpersoner. Vi är starkt engagerade i frågor som rör teknik och samhälle, och har vunnit flera priser för Sveriges nöjdaste bredbandskunder.

Allt vi gör grundar sig i en vilja att värna privatliv och frihet på nätet samtidigt som vi utvecklar och levererar marknadens bästa tjänster. Just nu är Bahnhof i en expansiv fas, och vi letar därför efter en DC-installationstekniker till våra datacenter i Stockholm.

Som DC-installatör kommer du få göra allt från att installera hårdvara och ta emot tunga paket till att hjälpa kunder som har sin utrustning i hallen, köra backuper på maskiner och åtgärda problem som kan uppstå med hård- eller mjukvara. Vissa dagar kommer du att tillbringa framför en dator och exempelvis hantera inkommande beställningar, medan du andra dagar springer runt och installerar hårdvara i våra datahallar. Det är med andra ord ett väldigt varierande jobb!

När du börjar kommer du bli upplärd av en erfaren kollega och sakta men säkert växa in i rollen för att till slut ta över ansvaret helt.

Dina kunskaper och egenskaper
Du bör ha ett gediget teknikintresse då rollen omfattar arbete med infrastruktur och nätverk i Bahnhofs datacenter. Därutöver ska du kunna arbeta självständigt och noggrant samt kunna ta egna initiativ när du ser att det finns behov. Eftersom en betydande del av arbetet innebär kontakt och kommunikation med kollegor, kunder och leverantörer är det även viktigt att du har en god social förmåga.

Kunskapskrav
– Flytande tal & skrift i engelska
– Teknikintresserad
– B-körkort

Meriterande
– Färdigheter i Linux OS
– Installation av Windows- och Linuxservrar
– Installation & förläggning av nätverks- och fiberkablage

Tjänstens omfattning
Heltidstjänst med 6 månaders provanställning vid Bahnhofs datacenter i Stockholm.

Ansökan
Mejla ansökan märkt ”DC-installationstekniker” till jobb@bahnhof.net senast den 5 juni 2024, inklusive personligt brev och CV.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte för länge!

Har du frågor?
Mejla Teddy Akerén på teddy.akeren@bahnhof.net.

Ansök nu

Ladda upp CV

Alla våra lediga tjänster

Projektledare med fokus på affärsutveckling – Stockholm

Om ossBahnhof är Sveriges ledande internet- och cloud-leverantör som tillhandahåller bredband och säkra molntjänster för både företag och privatpersoner. Just nu expanderar vi kraftigt på flera områden, och söker därför en driven projektledare som vill vara med på resan! TjänstenDu

Läs mer

Installationstekniker fastighetsnät – Stockholm

Bahnhof är en internet- och telekomoperatör som erbjuder bredbands- och molntjänster till både företag och privatpersoner. Vi är starkt engagerade i frågor som rör teknik och samhälle, och har vunnit flera priser för Sveriges nöjdaste bredbandskunder. Nu senast vid 2024

Läs mer

Management Trainee

Är du vår nästa generations ledare? Inled din karriär som Executive Business Management Trainee hos Bahnhof, där du kommer utbildas till att få det som krävs för att leda en av Sveriges största internetoperatörer! Om trainee-platsenDu kommer under din tid

Läs mer

Integrationsspecialist tjänsteaktivering, Stockholm

Brinner du för att driva systemutveckling? Vill du stå upp för frihet på internet? Nu söker vi på Bahnhof förstärkning till vårt utvecklingsteam! Om tjänsten I rollen som integrationsspecialist kommer du att ingå i ett tvärfunktionellt team och leda företagets

Läs mer

Kommunikatör, Stockholm

Är du orädd och kreativ? Vill du stå upp för frihet på nätet? Nu söker vi på Bahnhof en stilsäker skribent som vill förändra världen tillsammans med oss! Sök senast 31 maj!

Läs mer