I vilka stadsnät finns Bahnhof?

Bahnhof finns i drygt 200 stadsnät över hela Sverige. Här nedan kan du hitta information om några av de större stadsnäten där du kan teckna Bahnhofs bredband. Du kan också söka direkt på din adress här.

Stadsnätsfiber

Att koppla upp sig med fiber via ett stadsnät innebär snabba surfhastigheter för både privat- och företagskunder över hela Sverige. I fiberanslutningarna används smala trådar av glas eller plast, kända som fiberoptiska kablar, för att på kort tid skicka stora mängder data med hjälp av ljussignaler.

Fiber kännetecknas av sin pålitlighet, skalbarhet och stabilitet. Detta beror framför allt på att fiberoptiska kablar, jämfört med exempelvis 5G, är mindre känsligt för störningar.

Hur vet jag vilket stadsnät jag har?

Vilket stadsnät du har beror helt på var du bor någonstans. Bahnhof levererar bredbandstjänster till de allra flesta stadsnät i Sverige, och du kan enkelt se vilka hastigheter du kan få via Bahnhof genom att söka på din adress.

Känner du dig osäker på vilket stadsnät just du tillhör? Lättaste sättet att ta reda på det är kolla på din kommuns hemsida. Det är dock inte nödvändigt att veta detta för att teckna Bahnhofs bredband, vi har stenkoll på om vi kan leverera till din adress. 

Stadsnät, vad är det?

Stadsnät är lokala fibernät som vanligtvis drivs av städer eller kommuner. I stadsnäten erbjuder sen Bahnhof sina bredbandstjänster till både privatpersoner och företag. 

De första stadsnäten etablerades under 90-talet, på grund av ökad frustration från kommunerna över höga kostnader och brist på intresse att utveckla ny fiberinfrastruktur. De svenska stadsnäten har sedan dess bara blivit fler och idag hittar du Bahnhof i drygt 200 stadsnät landet över.